slideshow04

Настављени радови на путу Сјеверин-Стрмац

Ових дана настављени су радови на асфалтирању пута Сјеверин – Стрмац, у дужини од три километра. Инвеститор су Путеви Србије, извођач су Путеви Ужице, а све би требало да буде готово за 15-ак дана.

Радови на овој деоници започети су прошле године, почетком новембра, када је са ЈП Путеви Србије потписан уговор о асфалтирању 10,2 километра овог пута. Због временских прилика, а потом и због пандемије корона вируса, радови су били пролонгира, али су настављени ових дана.

put sjeverin strmac 2020

Деоница пута у захвату креће од краја досадашњег асфалта, у Ахметовини, па до моста за село Забрђе, докле је некада долазио и аутобус, и то два пута дневно. Прошле године највећим делом проширена је траса, уређене су шкарпе и прокопани канали, а што је било преостало, завршено је ових дана. Локална самоуправа урадила је пре тога пет цевних пропуста и два бетонска моста преко Јаворске реке, који су били уско грло на овом путу и предуслов за даље асфалтирање овог путног правца.

Траса пута Сјеверин – Стрмац дуга је 18 километара и овај пут важна је веза са центром општине. Људи се овде баве малинарством, па се овим путем годишње отпреми и преко 200 тона малине, велика је екслоатација дрвета са овог подручја, годишње се овуда превезе и до 15 хиљада кубика дрвне масе, а предели природе необичне лепоте, идеални су и за развој планинског и сеоског туризма.