slideshow04

Црвена звезда победник Меморијала "Владан Станковић"

Фудбалери Црвене Звезде из Београда победници су 19.Меморијалног турнира „Владан Станковић“, који је у Прибоју одржан 13.и 14.октобра, у организацији Спортског савеза Прибој и ФК ФАП, а уз подршку Општине Прибој и ОФС Прибој, у знак сећања на прерано и трагично настрадалог младог фудбалера ФАП-а.

Турнир се организује у категорији пионира, а наступило је шест екипа: Црвена Звезда из Београда, Радник из Сурдулице, Дубочица из Лесковца, Раднички 1923 из Крагујевца, Полимље из Пријепоља и домаћин, Фап из Прибоја.

turnir vladan stankovic 2020

Прво место и победнички пехар припао је фудбалерима Црвене Звезде из Београда, који су тако по други пут узастопно постали победници Меморијала „Владан Станковић“. Друго место припало је Радничком из Крагујевца, а треће младим фудбалерима Радника из Сурдулице, који су за гол (2-1) били бољи од фудбалера ФАП-а, који су, иако су у свим сусретима играли веома добро, заузели четврту позицију.

Најбољи играч турнира је Урош Ђорђевић, нападач Црвене Звезде, најбољи голман је Веселин Гашић из Радника из Сурдулице, а најбољи стрелац турнира Димитрије Николић из београдских црвено–белих. Пехар за фер плеј припао је екипи Дубочице из Лесковца.

Турнир је успешно организован, протекао је без иједног инцидента или повреда, одржан је уз примену свих епидемиолошких мера и без присуства публике, а због пандемије коронавируса изостао је међународни карактер турнира, односно долазак у Прибој планираних екипа из познатих европских клубова.