slideshow04

Помен погинулим борцима Прибоја

Удружење ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Прибој, у среду, новембра 2020.године, на достојанствен начин и уз поштовање свих епидемиолошких мера, обележило је годишњицу откривања спомен обележја за 15 погинулих Прибојаца у ратовима од 1990. до 1999. године.

Четвртог новембра пре 29 година Прибој је имао прву жртву у ратовима од 1990. до 1999.године, а четвртог новембра пре 9 година, Прибој се на симболичан начин одужио изгинулим јунацима, подизањем и откривањем спомен обележја за својих 15 хероја.

 

А у среду, четвртог новембра 2020.године, Удружење РВИ и ППБ Прибој, уз представнике локалне самоуправе и браће из РО, али и борачких удружења из Крагујевца, Тополе и општине Рудо, одавањем поште и полагањем цвећа, евоцирало је успомене на своју браћу-изгинуле јунаке и обележило годишњицу подизања спомен обележја у Новом Прибоју.

Пригодиним беседама, члановима породица погинулих бораца и војним инвалидима рата, обратили су се Мирко Бугарин, председник Скупштине РВИ и ППБ Прибој, Борис Мрдовић, председник Скупштине општине Прибој и Јовица Павловић, председник организације РВИ и ППБ Србије.

На спомен обележју у новом делу Прибоја, где су уписана имена 15 погинулих суграђана за своју државу и слободу свога рода, уклесани су и стихови:
У тренутку једном,све се завршило,
Нестадоше снови и будући дани,
Остадоше само сузе у очима,
И сећање на вас, у нашим срцима.