slideshow04

Радови на Стази здравља у Старом Прибоју

Већ непун месец дана трају радови на реконструкцији Стазе здравља у Старом Прибоју, од висећег моста преко Лима, код железничке станице, до Мраморја, односно Дома за старе, у дужини од непуна 3 километра.

И овај пројекат је резултат добре сарадње локалне самоуправе и Министарства туризма, трговине и телекомуникација Владе Републике Србије, које реконструкцију Стазе здравља у Прибоју финансира у целости са 20 милиона динара.

 

Поред рашчишћавања постојеће стазе, ископа канала за будућу јавну расвету, тренутно, главни посао је на изградњи адекватне везе будуће Стазе здравља са пролазом испод железничке станице и висећим мостом преко Лима односно стварања прикладног, и пре свега безбедног, прилаза пешака и бициклиста Стази здравља, што до сада није био случај.

С обзиром да се ушло у децембар, радници пријепољске фирме „Ровчанин инжењеринг“, користе сваки леп дан да се одради што више посла, пре ниских температура и могућих снежних падавина. План је да се стаза ових дана асфалтира, а за касније би остало постављање напонског кабла за струју и стубова јавне расвете, као и заштитне ограде, како од пруге Београд – Бар тако и од реке Лим.

Поред, актуелних радова, локална самоуправа припремила је и пројекат наставка Стазе здравља, као пешако – бициклистичке стазе од Мраморја до границе на Увцу односно ушћа Увца у реку Лим.

Стаза здравља обрадоваће пре свега Староприбојце, али и све љубитеље природе и рекреације, који ће ускоро имати на коришћење савремено урађен објекат, који ће употпунити и туристичку понуду нашег града.