slideshow04

Конкурс Мисија ОЕБС-а у Србији за програм професионалног усавршавања у институцијама локалних самоуправа за младе из југозападне Србије

Мисија ОЕБС-а у Србији, у сарадњи са јединицама шест локалних самоуправа на југозападу Србије, објављује Конкурс за програм професионалног усавршавања у институцијама локалних самоуправа за младе из југозападне Србије, који је објављен и на званичном сајту општине Прибој. Кроз овај програм, 10 кандидата или кандидаткиња, добиће прилику да стекну знања из области доброг управљања и јавне управе кроз практичан рад при локалним самоуправама.

Учесници програма ће такође учествовати у разним активностима, обукама и тренинзима током петомесечног усавршавања које почиње у јануару 2021. године. Програм је део пројекта „Упознавање грађана са радом и надлежностима локалне самоуправе“ који Мисија ОЕБС- а Србији а спроводи уз подршку владе Швајцарске конфедерације.

Свршени дипломци са високим образовањем који су заинтересовани за јавну управу на локалном нивоу и који имају тренутно пребивалиште у Прибоју, Пријепољу, Новој Вароши, Новом Пазару, Сјеници или Тутину позивају се да се пријаве на конкурс до 19.децембра 2020. године.

Процесом одабира најбољих кандидата предвиђен је разговор са кандидатима путем онлајн платформе и писмени тест. Укупно ће бити изабрано до 2 кандидата по граду односно општини, које учествују у реализацији овог програма. Критеријуме за пријављивање као и саму пријаву можете погледати на линку: bit.ly/OEBSPPU2020.

Мисија ОЕБС-а у Србији је покренула овај пројекат са циљем да подстакне младе на значајније учешће у друштвеном животу, као и да побољша знање и разумевање принципа доброг управљања, правног система Републике Србије и надлежности институција локалне самоуправе кроз искуствено учење.

Кључна ствар у приступу оснаживања младих Мисије ОЕБС у Србији, је стално улагање у усавршавање младих из свих заједница, као и њихово учешће у примени владавине закона у Републици Србији.