slideshow04

Жене у агробизнису - жеље, могућности и искуства успешних

Женска координациона група за развој агробизниса и Женска иницијатива Прибој у оквиру пројекта Женска координациона група за развој агробизниса, који финансира Фонд за отворено друштво, у четвртак 13.11.2012. год,  у тв сали хотела Лим у 12ч, организују ТРИБИНУ “Жене у агробизнису – жеље, могућности и искуства успешних”.  

Трибина ће се одржати са циљем охрабривања женских развојних ресурса у руралним подручјима, путем предавања, радионице и размене искустава са успешним женама у агробизнису из региона. На трибини ће учесници бити упознати са резултатима обрађене анкете, а такође теме трибине биће:

- Предавање на тему: “Могућности заједничке иницијативе и удруживања пољопривредних предузетница“;
- Предавање на тему: “Жене и развој“;
- Примери добре праксе успешних предузетница;
- Институционална подршка спровођењу Стратегије за запошљавање жена – могући извори финансирања активности предвиђених стратегијама;
- Дискусија на тему: Шта може пружити локална власт из фонда општине, а шта се може очекивати из фонда министарства за подстицај женског агробизниса;
- Радионица: “Разговори са поводом“.

Трибини ће присуствовати представници локалне власти, жене из сеоских месних заједница, чланови ОЦД из Прибоја, чланови Одбора за родну равноправност, представник савета за запошљавање, представници Канцеларије за локални економски развој, Националне службе за запошљавање, представница Савета за пољопривреду, Канцеларије за младе и чланице ЖИП-а и Женске координационе групе за развој агробизниса. На трибини ће предавати Ружица Рудић Вранић из женске асоцијације за економску иницијативу Фемина Цреатива из Суботице, која ће бити и радионичарка, као и  Радмила Грујаничић из Женског центра Ужице а на трибини ће се представити и успешне предузетнице из Удружења пословних жена југозападне Србије.