slideshow04

Поносним мајкама троје и више деце уручене "Поносне картице"

Данас је у Великој сали прибојског Дома културе "Пиво Караматијевић" одржано свечано уручивање "Поносних картица" мајкама са територије општине Прибој, које имају троје и више деце. У Прибоју је право на ову картицу остварило 390 мајки, а картице им је лично уручио председник Општине, Лазар Рвовић.

Картице чију израду је финансирала општина Прибој, израђене су у циљу подршке вишедетним породицама, а у оквиру пројекта Поносна картица 2018 "Цена минус за 3+", који спроводи Покрет за децу "ТРИ ПЛУС" из Чачка, коме се прикључио и Прибој. Уз картице, мајкама су уручени и флајери са истакнутим продавницама, јавним установама и услужним радњама, у којима мајке могу уз картицу и личну карту остварити попусте.

Уручивању Поносних картица присуствовали су и представници Покрета за децу "ТРИ ПЛУС" из Чачка, чији се председник, Владица Гавриловић, обратио мајкама речима похвале, али и локалној самоуправи и привредним субјектима који су се прикључили овом пројекту.

Он је истакао да је ово један од начина борбе против нестајања Србије, а да је мајкама највећа сатисфакција, не попуст који ће да остваре у одређеним радњама и установама, већ што је то, како сама реч каже, "Поносна картица".

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, захвалио се Покрету за децу "ТРИ ПЛУС" што је омогућио Општини да учествује у једном оваквом пројекту, са којим ће се бар делимично помоћи вишедетне породице. Како је рекао, ово није довољно да реши све проблеме, али у једном делу ће свакако олакшати животе ових породица.

"Као општина која се укључила у пројекат, прво смо хтели да кроз установе и јавна предузећа, чији смо ми оснивачи, дамо пример, да имате директне бенефите и месечно мериљиву корист, код плаћања комуналних услуга, коришћењА одмаралишта, плаћањА чланарине код спортских клубова, базена и сл.", рекао је Рвовић.

Он се захвалио привредницима и предузетницима Прибоја који су се укључили у ову акцију и уједно апеловао на друге, да се круг оних који подржавају ову причу, прошири.

Пројекат Поносна картица 2018 "Цена минус за 3+" спроводи се у осам општина и градова у Србији, међу којима је и општина Прибој. Све мајке које су биле спречене да данас преузму своју Поносну картицу, исту могу преузети од понедељка 14. маја, у канцеларији број 5 у згради Општинске управе, од 10-14ч.

podela kartica pokret triplus