slideshow04

Завршена је 18. седница Општинског Већа

Данас је одржана 18. по реду седница Општинског већа, којом је председавао председник Општине, Лазар Рвовић. Данашњој седници по први пут је присуствовао и новоименовани члан Већа, Елвир Авдић, као и Начелник Општинске управе, Миомир Чавић. Предложени дневни ред од пет тачака је измењен, и то:

  1. Предлог Одлуке о усклађивању пословања ЈП "Топлана" са Законом о јавним предузећима;
  2. Предлог Одлуке о усклађивању пословања ЈП Дирекције за изградњу града Прибоја са Законом о јавним предузећима;
  3. Предлог Одлуке о усклађивању пословања ЈП "Услуга" са Законом о јавним предузећима;
  4. Извештај о раду Општинске управе Прибој за 2012. годину;
  5. Текућа питања.

У току разматрања предложеног дневног реда, а по тачкама 1,2 и 3, констатовано је да је крајем протекле године донет нови Закон о јавним предузећима, и да у складу са тим је неопходно извршити усклађивање оснивачких аката. Општинско веће је размотрило и дало Скупштини на усвајање Предлоге Одлука о усклађивању пословања јавних предузећа са Законом о јавним набавкама. Чланови Већа су разматравши Извештај о раду Општинске управе Прибој за 2012. годину, похвалили извештај, констатујући да је направљен одређени помак у односу на претходне године, па је исти сада богатији, сажетији и потпунији. Извештај за 2012. годину, има краћи, прегледан осврт на Изборе 2012. године. Извештај је послат Скупштини на усвајање.

Под текућим питањима, разматрана је жалба АП "Јањушевић", као и штрајк запослених у знак протеста поводом поверавања превоза ученика ОШ на територији општине Прибој, аутопревознику д.о.о. "ЕС ТОУРС". Тим поводом седници Већа присуствовали су чланови Тендерске комисије и власник АП "Јањушевић", Винко Јањушевић. Став Тендерске комисије је да је по овом случају поступљено у складу са законом, док Општинско веће није надлежно за решавање проблема по поднесеној жалби. Комисија је утврдила да је д.о.о. "ЕС ТОУРС" испунио све услове, да се у моменту када је расписан конкурс једини јавио, да постоји потврда о измиреним порезима и доприносима, како републички тако и општински, а да је овом аутопревознику, дана 16.03.2013., Министарство саобраћаја издало решење да испуњава услове јавног линијског и ванлинијског превоза. У тренутку расписивања тендера, "ЕС ТОУРС" је имао шест возила од којих четири у потпуности испуњавају потребне услове. По овом питању, у току дана биће званично одговорено власнику АП "Јањушевић", али је извесно да је процедурално закаснио и да са овог становишта не може да тражи заштиту.


Дневни ред седнице можете погледати овде.
sednica veca2