banner telefoni naslovna

Vesti

Izvršena dezinfekcija prostora javnih institucija u Priboju

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji i zaključku Štaba za vanredne situacije opštine Priboj obavljena je dezinfekcija prostora svih javnih institucija, kao preventiva zaštite od Korona virusa.

Tako su predstavnici ovlašćene firme „Sanitacija plus“ iz Beograda u Priboju boravili u utorak, 17. marta, i obavili dezinfekciju prostora svih škola na području Opštine, zatim PU Neven, Doma kulture, Zavičajnog muzeja, JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, JKP "Usluga", Turističke organizacije Priboj, Sportskog centra Priboj, Centra za socijalni rad odnosno Centra za stara lica, zatim zgrade Opštinske uprave, Odeljenja MUP i Osnovnog suda Priboj.

dezinfekcija i deratizacija 2020

Nakon obavljene dezinfekcije, svi pomenuti prostori su trenutno zaštićeni od mogućih virusa, a nemaju nikakve negativne reakcije na bezbednost i zdravlje ljudi, čak ni naših najmlađih sugrađana.

Stručnjaci ovlašćene firme „Sanitacija plus“ iz Beograda, takođe apeluju na sve korisnike zajednički, javnih, ali i privatnih prostora, bilo da su u pitanju stanovi u stambenim zgradama ili porodičnim kućama, da i sami mogu izvršiti dezinfekciu svog životnogrostora, naravno sa poznatim sredstvima, kako bi zaštitili stanovništvo i predupredili pojavu ili eventualno širenje potencijalnih virusa, u prvom redu Korona virusa.

Po zaključku Štaba za vanredne situacije Opštine Priboj, JKP Usluga naložene su i pojačane mere higijenske zaštite, koje podrazumevaju čišćenje svih javnih površina, ali i kontinuirano pranje gradskih ulica u oba dela grada.