banner telefoni naslovna

Отворена Регионална управа граничне полиције у Прибоју

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић отворио је у Прибоју регионалну управу граничне полиције ка Црној Гори која се од 2007. године налазила у Пријепољу. Стефановић каже да ће, и поред добрих резултата које је полиција остварила у претходне две године, инсистирати на још жешћој борби против шверца.

regionalni centar gp 1

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да су, у протекле две године, постигнути добри резултати у сузбијању шверца дувана, кафе и наркотика.

"Захтевам од граничне полиције и на томе ћу инсистирати да борба против шверца буде много жешћа. Полиција је остварила добре резултате у 2014. и 2015. години у сузбијању шверца дувана, кафе, наркотика, али очекујем да у овој години тај рад буде још интензивнији", рекао је Стефановић истакавши да обезбеђивање бољих услова и простора за рад подразумева и боље резултате.

regionalni centar gp 2

Министар је нагласио да свака паклица дувана, сваки колограм дувана у листу, или резаног дувана, који се илегално пренесе у Србију и прода без акцизе, значи неки километар пута мање, неку школу мање, објекат мање за школу, болницу, полицију.

"Зато смо посвећни борби портив шверца и хоћемо да таква пракса буде прошлост", поручује министар.

Према његовим речима, отворени регионални центар у новој згради, који покрива читаву територију граничне линије Србије према Босни и Херцеговини и Црној Гори, и у који су пребачене и две станице полиције, омогући ће да полиција ефикасије ради и да има бољи контакт са грађанима, што је од посебне важности.

У опремање зграде, која је раније припадала ФАП-у Влада је уложила 15 милиона динара.

regionalni centar gp 3

Прибојска општина помогла је уређење прилаза, а површина зграде је 1.500 квадрата и у њој су смештене и станице граничне полиције Прибој и Увац.

Стефановић каже да је у прибојској општини постигнут висок степен безбедности и да ће отварање овог центра, у коме ће бити запослено око 100 људи, имати значаја и за општину Прибој.

Министар је оценио да почетак рада, у овој и наредној години, неколико нових компанија у општини Прибој, представља доборбит за овај регион.

"Политика Владе Републике Србије су нова радна места, покушаји да се све оно што је наслеђе прошлости реши, али и да се размишља о новим капацитетима, новим компанијама. Није довољно да у граду постоји само један компанија, јер је то велики ризик. Важно је да се отварају нове компаније, које ће упослити људе и које ће имати различит спектар производа и на тај начин, грађанима, осигурати економску будућност", рекао је Стефановић.

Министар полиције је најавио да ће се следеће недеље, после 15 година, бити отворен нови гранични прелаз Царево Поље на Увцу.

Извор: РТС

regionalni centar gp 4