slideshow04

Одржана локална дебата о развоју Прибоја

У оквиру пројекта „Од мог града мојој земљи, како осигурати развој Србије“ који, уз подршку немачке организације ГИЗ, реализује Београдски фонд за политичку изузетност, у уторак 20.октобра у Прибоју је уз учешће најважнијих актера друштвеног, политичког и привредног живота града, одржана Локална дебата о развоју Прибоја.

О циљевима пројекта путем видео линка говорила је Соња Лихт, председница Београдског фонда за политичку изузетност, на тему развоја и развојних потенцијала Прибоја, говорио је Лазар Рвовић, председник Општине, а на тему институција и појединаца, као кључних актера развоја нашег града, говорио је Борис Мрдовић, председник општинског парламента, док је о учешћу грађана у развоју нашег града, уводну реч дао Горан Рековић, у име УГ Примус, као партнерске организације у Прибоју.

 

Главна поента Локалне дебате о развоју Прибоја су консензус о правцима развоја наше локалне заједнице, политичка стабилност и јединство свих актера утврђене стратегије развоја, а пре свега кадровски потенцијали односно људски ресурси, млади људи, као главни покретачи али и носиоци даљег развоја овог града.

Овакве дебате су један од најзначајнијих сегмената двогодишњег пројекта, којима се настоји подстаћи дијалог о потенцијалима развоја локалних заједница, уз препознавање свих локалних специфичности и изазова, као и значај улоге своје средине у развоју сопственог града, али и целе земље.

Пројекат „Од мог града мојој земљи, како осигурати развој Србије“ реализује се у осам градова Србије, а дебата у општини Прибој, била је друга у низу, након дебате у Ужицу.