slideshow04

Радови на Градској топлани по плану

Радови на градској топлани на биомасу у Прибоју, почели су крајем септембра и за сада се одвијају по плану. Временске прилике погодују продужетку грађевинске сезоне и у децембру, што неимари конзорцијума, који предводи фирма „Енерготехника – Јужна Бачка“ из Новог Сада, са подизвођачима из Прибоја, користе у пуној мери, па су са неким радовима, чак и пре плана.

Тако је већ урађен објекат за сезонске складиште дрвне сечке, ускоро се очекује и његово покривање, а код зграде топлане приводе се крају бетонско – армирачки радови.

Са квалитетом радова и поштовањем рокова задовољни су учесници редовне, месечне односно децембарске видео конференције, од представника локалер самоуправе, прибојске топлне до представника извођача радова и консултанта немачке банке KfW, који су потом и обишли радове на изградњи будуће градске топлане у Прибоју.

"Упоредо са изградњом градске топлане на биомасу, теку и пројектне актвиности на замени подстаница и топловода, што ће се радити по завршетку актуелне грејне сезоне."– каже Саша Василић, заменик председника општине Прибој. Он истиче да ће након изградње нове градске топлане бити омогућени и нови прикључци, а да би смо имали још чистији ваздух локална самоуправа ће из својих средстава, већ у наредној години, субвенционисати замену неадекватних ложишта и код индивидуалних домаћинстава.

Са квалитетом изведених радова и поштовањем рокова примедби немају ни представници консултаната немачке банке КфВ, док су извођачи радова задовољни ефикасношћу локалне самоуправе и свих других чинилаца, што им омогућава поштовање утврђених рокова.

Нова градска топлана у Прибоју биће снаге 8 MW на биомасу, а имаће и два резервна котла на лож уље, укупне снаге 15 MW. Завршетак радова на топлани очекује се 1. октобра наредне године, а њено стављање у функцију планирано је од наредне грејне сезоне.